پاورپوینت درباره اسمز مع از کجا استفاده می شود؟
برخلاف اسمز ، ما نمی توانیم به راحتی اسموز مع را در بسیاری از شرایط روزمره مشاهده کنیم. این تنها در دهه 1950 بود که محققان شروع به کاوش در مورد چربی زدایی آب اقیانوس که اسمز مع را به عنوان یک امکان مطرح کرده بود ، کردند. آنها دریافتند که اعمال فشار روی آب نمکی می تواند برای تولید آب شیرین بیشتر کار کند ، اما مقداری که ایجاد کردند بسیار ناچیز است و در هر مقیاس عملی مفید نیست. چه عوض شد؟
یک فیلتر بسیار پیشرفته تر ، ایجاد شده توسط دو دانشمند UCLA. غشاهای دست ساخته شده از استات سلولی (پلیمر مورد استفاده در فیلم عكس) اجازه می دهد مقادیر بیشتری از آب خیلی سریعتر انجام شود و اولین کارخانه نمک زدایی اس مز مع در سال 1965 شروع به اجرای عملیاتی در مقیاس کوچک در کوالینگا ، کالیفرنیا کرد.
که ما را به یکی از رایج ترین کاربردهای اسمز مع که قبلاً در مورد آن صحبت کردیم سوق می دهد: آب شیرین کن این شامل گیاهان بزرگی است (بیش از 100 کشور جهان از نمک زدایی استفاده می کنند) یا عملیات کوچکتر - به عنوان مثال ، نوع فیلتر شما ممکن است برای اطمینان از تأمین نوشیدنی سالم به اردو بزنید
اسمز مع نیز یکی از معدود روش هایی است که می توانیم مواد معدنی یا مواد شیمیایی خاصی را از منبع آب خارج کنیم. بعضی از منابع آب دارای فلوریداسیون طبیعی بسیار بالایی هستند که می تواند منجر به فلوروز مینای دندان (دندان های متورم) یا فلوروز اسکلتی شدیدتر (خم شدن واقعی استخوان ها یا قاب اسکلتی فرد) شود. اس مز مع می تواند فلوراید یا سایر ناخالصی ها را در مقیاس وسیع به گونه ای فیلتر کند که یک فیلتر مستقر در ذغال سنگ (مانند روشی که معمولاً در خانه ها وجود دارد) نتواند.
مقدمه مقاله در مورد اسمز مع
اسمز مع ، تکنولوژی مدرنی است که آب را برای مصارف متعددی از جمله نیمه رساناها، خوراک پزی، تکنولوژی زیستی، داروها، تولید برق، نمک زدایی آب دریا و آب خوردنی شهری، تصفیه می نماید.از اولین آزمایشاتی که در سال 1950 انجام شد طی آن هر ساعت چند قطره آب تولید می شد، امروزه نتیجه صنعت اسمز مع در تولید مشترک جهانی به بیشتر از 7/1 میلیون گالن در هر روز رسیده است. با افزایش روز افزون تقاضاها برای آب خالص (تصفیه شده) ، رشد صنعت اسمز مع در قرن آینده با افزایش روبه رو خواهد شد.
اسمز مع در سال 1950 در دانشگاه فلوریدا، جائیکه رید و بوتون که توانستند خاصیت نمک زدایی ممبرن استات سلورا شرح دهند، آغاز شد
اسمز چیست؟
اسمز: عبور یا انتشار آب یا سایر حلالها از طریق غشای نیمه نفوذ پذیر است که عبور از املاح حل شده را مسدود می کند.
اگر يك پرده يا لايه نيمه تراوا را در بين دو مايع كه از نظر نوع يكسانند ولي از لحاظ چگالي يا غلظت متفاوتند مثلا آب خالص و آب نمك قرار دهيم به طور طبيعي سيستم به طرف تعادل چگالي كل حركت مي كند پس آب خالص شروع به نفوذ از غشاء كرده تا چگالي آب نمك را پايين بياورد.
- به اين عمل ، اسمز مي گويند.
برای دانلود روی لینک زیر کلیک کنید
دانلود مقاله در مورد اسمز مع
درباره این سایت